Marshall Gilkes & WDR Big Band: Köln

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den virtuose, amerikanske trækbasunist, Marshall Gilkes, er (indtil videre) mest kendt for sin participation i Maria Schneiders Grammy Award vindende orkester. Men Gilkes har også i perioden fra 2010 til 2013 været fast medlem af West Deutsche Rundfunks Big Band i Köln. Og kombinationen af dette sidste og af, at Gilkes simpelthen bare er en eminent musiker, som tilsyneladende konstant fornyer sig og forbløffer både kolleger og publikum, gør, at det forekommer naturligt, at han har komponeret ny musik til sig selv og WDR Big Band – uanfægtet af, at det med denne indspilning faktisk er første gang han som solist optræder foran et big band. Musikken flyder, den er elegant og ligefrem – samtidig med, at den er kompleks. Man mærker meget klart, at Gilkes – både som komponist og musiker – er passioneret, dedikeret og sofistikeret. Köln er således en samling virkelig fremragende kompositioner for big band og trækbasun – kompositioner, som har et næsten religiøst skær over sig. Kompositioner, som forløses aldeles fremragende.

****  /  Alternate Side Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share