Sigurdur Flosason & Kjeld Lauritsen: Daybreak

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Daybreak er et nordisk eller rettere sagt dansk/islandsk album, der består af jazzballader med en nordisk sound. Balladerne er indspillet af en kvartet, der består af én islænding og tre danskere: Sigurdur Flosason på altsaxofon, Kjeld Lauritsen på hammondorgel, Jacob Fischer på guitar og Kristian Leth på trommer. Og klart er det, at deres musik er bygget op omkring Sigurdur Flosasons saxofon og Kjeld Lauritsens hammondorgel. Men dét til trods, skaber kvartetten som helhed en fascinerende flot og luftig form for instrumentaljazz – ballader fremført med en organisk snilde og et drillende smil i øjenkrogen. (Samspillet er eminent). Daybreak er således et rigtig fint morgenalbum med musik af den slags, man får lyst til at høre, når natten lakker mod enden, og morgensolen begynder at lysne himmelhvælvingen. Musikken har et umiskendeligt drive, men også en særegen ro over sig, noget grundlæggende glædesfyldt og samtidig melankolsk. Noget, der lover en fremtid; noget der markerer en ende på fornøjelsen. I den forstand noget sammensat.

****  /  Storyville Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share