Michael Sunding feat. Mads Vinding: The Melodies of Carl Nielsen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Med dette album kan man konstatere, at hverken Carl Nielsen eller Jan Johansson har levet forgæves. Den danske jazzpianist, Michael Sunding, og hans sekundant, den danske jazzbassist, Mads Vinding, giver således som duo en række af Carl Nielsens viser en ”overhaling” i svenske Jan Johanssons ånd. I en vis forstand kan man sige, at The Melodies of Carl Nielsen dermed er gået hen og blevet et seriøst dansk svar på Johanssons legendariske album, Jazz på Svenska, som var bygget op omkring en håndfuld svenske folkemelodier. Sunding og Vinding formår ganske vist ikke helt at matche Johanssons arrangementsmæssige niveau, men deres jazzede tilgang til Nielsen er alligevel både forfriskende, vedkommende og sine steder gribende. Og nok så væsentligt – deres album er ikke bare en hyldest til Nielsen, som i år ville være blevet 150, men netop også til Johansson. Den fremherskende tone og melankoli i viser som, Solen er så rød, mor og Tunge mørke natteskyer er således ikke bare dansk, men nordisk – helt ind i sjælen. Derfor fortjener The Melodies of Carl Nielsen også et publikum her og hisset.

****  /  Music Made Possible/Gateway Music  /  47 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share