Pablo Held: The Trio Meets John Scofield

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

For den tyske jazzpianist, Pablo Held, og hans trio, gik et ønske i opfyldelse, da de i filharmonien i Køln, fik mulighed for at give en koncert med den amerikanske jazzguitarist, John Scofield, som gæstemusiker. Og ønsket? Koncerten? Den blev foreviget og gjort tilgængelig i og med dette album, som ikke efterlader tvivl om, at Pablo Helds trio, som i øvrigt består af Robert Landfermann på bas og Jonas Burgwinkel på trommer er en godt sammenspillet konstellation. Man bliver heller ikke efterladt i tvivl om, hvorvidt de tre i John Scofield fandt en udfordrer, der kunne indplacere nogle interessante benspænd. Men man forbliver som lytter mærkeligt uberørt af det album, der kom ud af, at drømmen blev opfyldt med koncerten. Det er svært at sætte fingeren på noget helt præcist. Teknikaliteterne er nemlig i orden, sammenspillet virkelig godt. Interaktionen mellem trio og solist helt fin. Men udtrykket som helhed – den moderne instrumentaljazz med de klare elementer af improvisation – det er som om den er mere spekulativ end tvingende nødvendig. Et er, at man som lytter skal koncentrere sig for at være med, noget andet er at musikken ikke for alvor kryber ind under huden. Dét er albummets altoverskyggende problem.

***  /  Pirouet Records  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share