George Mihalache & Calibut Band: Travelers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

George Mihalache er ikke bare en exceptionelt virtuos instrumentalist, han er også en musiker med sine rødder solidt funderet i den rumænske tradition for sigøjnermusik. Og det album han her, med sine skandinaviske sidemen, har skabt er ganske enkelt fremragende. Albummet, Travelers, åbner med en forrygende, dansabel bryllupsmelodi, Wedding Hour, og går direkte over i en lige så forrygende melankolsk ballade, Bada Bada, som oven i købet rummer element af traditionel indisk musik, traditionel balkanmusik og moderne jazz. Selv betvinger George Mihalache sit cymbalom i et halsbrækkende tempo med en næsten fanden-i-voldsk håndtering af hamre. Og når han så får følgeskab af Simon Don Eriksen på harmonika, Ruhi-Deniz Erdogan på trompet, Morten Lind på klarinet og Jonatan Ahlbom på tuba er der ikke et ben, der står stille. Indstillingen er, at det ikke skal være for fint og fornemt, hvorfor musikken også fremstår som kantet, ekspressiv, eksplosiv. Det er dét, der gør albummet så aldeles fremragende. At det kombinerer virtuositet med brutalitet, tradition med fornyelse.

*****  /  A Records  /  41 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share