Partikel: String Theory

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Partikel er en signifikant ny engelsk jazztrio bestående af Duncan Eagles på sax, Max Luthert på bas og Eric Ford på trommer. Og String Theory er resultatet af de tres febrile live-acts (gennem tre år) og Eagles’ evne til at samle et fremherskende udtryk og skrive nogle noder. På albummet har den innovative trio med den særegne lyd inviteret fire strygere til at medvirke, og dét er der altså kommet et meget interessant album ud af. Musikken kan nærmeste karakteriseres som avantgardistisk kammerjazz, med antydninger af avantgardistisk kammermusik af den mere nyklassiske art. Men ind imellem aner man også et element af folk og indisk tradition f.eks. Endelig opleves musikken som et reelt møde mellem to konstellationer – jazztrio og strygekvartetten – i såvel improvisationer som kompositioner. Og dét afføder en fascinerende dynamik og en ditto farveskala. Ganske vist serveres intet på et sølvfad! Man skal selv åbne lyttelapperne for at få noget ud af albummet, men gør man det, ligger der altså også mange nuancer og venter.

****  /  Whirlwind Recordings  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share