Keith Jarrett: Creation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzpianisten, Keith Jarrett, har siden starten af 70erne udgivet en lang række epokegørende soloalbums, som har det tilfælles, at de er improvisatoriske og indspillet live. De er alle komplekse og mange facetterede og måske af samme grund uomgængelige. Og det gælder ikke bare mesterværket, The Köln Concert, fra 1975, det gælder også alle de andre liveindspilninger, hvoraf bokssættet, Sun Bear Concerts, fra 1976 er en helt særlig perle med sublime koncertoptagelser fra Tokyo, Kyoto, Osaka, Nagoya og Sapporo. Måske har Keith Jarrett et helt særligt forhold til Japan, for de bedste af de udvalgte improvisationer på hans nye album, stammer fra en koncert i Tokyo i 2014. Ganske vist rummer albummet også koncertoptagelser fra Toronto, Paris og Rom, men Tokyo-optagelserne har noget helt særligt gribende over sig. Hvor tidligere albums har afspejlet improvisationens udfoldelse over en hel koncert, er det nye album fokuseret ind omkring mere melodiske momenter fra de enkelte koncerter. I den forstand er Creation et mere umiddelbart og tilgængeligt album. Men stadig: mesterligt er det! Organisk og i slægt med Encores fra Sun Bear.

******  /  ECM Records  /  73 min.  /  Album også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share