Mathias Heise Quadrillion: Sudden Ascent

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Mathias Heise er ganske ung, 21 år, men allerede nu – med sit debutalbum – en glødende stjerne på fusionsjazzens himmel. Heise spiller mundharpe, så englene synger, og det gør han vel at mærke i et musikalsk univers, der – som pressematerialet pointerer – ”forener jazzens harmonik, melodik og improvisation med rockens og funkens hårdtslående, primale rytmik”. Debutalbummet, Sudden Ascent, vidner om musikalsk pondus, om en forrygende kombination af evnen til at dvæle og kraften til at rykke. Heises musik er kompositorisk og i udførelsen eminent, præget af kunstnerisk og teknisk snilde, og så er den uhyre flot forløst med kvartetten, der i øvrigt består af Mads Christiansen (guitar), David Vang (bas) og Aksel Stadel Borum (trommer). Sudden Ascent er ganske enkelt langtidsholdbar. Musikken er mange facetteret. Og på den baggrund kan man glæde sig over, at Heise og sidemen er blevet nomineret til en DMA i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn. Heise og hans Quadrillion oplever nok en pludselig, men – efter denne anmelders mening – velbegrundet opstigning fra de ukendtes rækker til de prisværdiges.

*****  /  Giant Sheep Music  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share