Svein Rikard Mathisen: Copenhagen Diaries

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Svein Rikard Mathisen er en ung jazzguitarist, der er værd at bemærke. Han er nordmand, for nylig uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og med Copenhagen Diaries også pladedebutant! Copenhagen Diaries er en plade, med et bemærkelsesværdigt, stærkt udtryk: Musikken er kompleks, original i ordets egentlige forstand. Den rummer nogle kompositoriske særtræk, nogle fiffige akkordvendinger og uventede melodiske vendinger, nogle besnærende improvisationer, nogle fremragende soli og et sublimt kompositorisk samspil. Musikken er mange facetteret, vanskeligt tilgængelig, men netop også – og af samme grund – dybt fascinerende, grænsende til magnetisk: Den kalder på gentagne aflytninger. Men tiden til dét afsætter man, fordi musikken rummer så mange lag. Et nummer som Nightmares er for eksempel en noget nær formfuldendt lise midt i et eller pulserende univers. Dét nummer rummer en ydmyg tilbageholdenhed, en generthed og samtidig en følelsesmæssig kompleksitet, som er respektindgydende. Momentvis tænker undertegnede på Pat Metheny under aflytningen, men Copenhagen Diaries er og bliver alt andet end et kopiprodukt.

****  /  Curling Legs  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share