Frank Woeste: Pocket Rhapsody

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazzpianist, Frank Woeste, har medvirket på flere plader, også på ACT. Men først nu, i en alder af 40, debuterer han på ACT i eget navn, men vel at mærke med lidt af en debut! Fra første til sidste sekund hører man, at han vil noget med sin musik og med sin platform. Selv om grundopstillingen er en trio med klaver (+ electronics), guitar og trommer er hele hans soundscape orkestralt og mægtigt. Heraf titlen, ”Pocket Rhapsody”. Hans musik kan karakteriseres som kropslig kammerjazz med en næsten rock-musisk bund og konstruktion. Et nummer som ”Moving Light” er næsten dramatisk filmisk. Heri hører man ikke bare Frank Woeste på klaver og electronics, men også Ben Monder på guitar, Justin Brown på trommer og gæstemusikeren, Ibrahim Maalouf, på trompet. Nummeret er mesterligt og medrivende og giver mindelser om store jazznavne som Esbjörn Svensson og The Bad Plus. I øvrigt gæsteoptræder også Youn Sun Nah (vokal), Sarah Nemtanu (violin) og Gregoire Korniluk (cello) på albummet, som alt i alt er et uhyre vellykket et af slagsen.

*****  /  ACT Music  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share