Nils Landgren w/ Janis Siegel: Some Other Time

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Some Other Time er et ”drømmeværk” indspillet næsten som en markering af Nils Landgrens 60-års dag. Den svenske jazzmusiker og jazzkomponist har med sin udtalte sans for projekter og koncepter igennem de sidste to årtier udviklet sig til et egentligt omdrejningspunkt på det tyske kvalitetslabel, ACT Music. For her har han ”fået frie hænder” til at lave ”hvad som helst”, og med dét udgangspunkt og et klart engagement har han produceret til højre og venstre. Han har bygget masser af broer imellem folk på den nordeuropæiske jazzscene, har selv indspillet et hav af konceptalbums på ACT og senest skabt forudsætningen for dette nye album, som er en hyldest til den amerikanske musicalkomponist, Leonard Bernstein. På albummet revitaliserer Landgren tolv af Bernsteins store sange / musikstykker fra West Side Story, On The Town, Wonderful Town og Mass. Og dét gør han sammen med Janis Siegel fra The Manhattan Transfer, sammen med pianisten Jan Lundgren, bassisten Dieter Ilg og trommeslageren Wolfgang Haffner, og endelig sammen med Bochumer Symphonikerne under ledelse af Vince Mendoza, der også har arrangeret musikken. Resultatet respekterer udgangspunkt og forekommer umiddelbart formfuldendt fornyende, men samtidig keder det en anelse i al sin pæne stræben efter netop det formfuldendte.

****  /  ACT Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share