Robert Landfermann: Night Will Fall

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazzbassist, Robert Landfermann, er en eftertragtet sideman, men – som det fremgår af denne CD – også en kompetent frontfigur på den europæiske jazzscene. Night Will Fall er således uhyre krævende, avantgardistisk, improvisatorisk instrumentaljazz skabt af Landfermann og hans tysk, østrigsk, amerikanske kvintet – som i øvrigt består af altsaxofonisten Christian Weidner, tenorsaxofonisten Sebastian Gille, pianisten Elias Stemeseder og trommeslageren Jim Black. Det fremgår af Night Will Fall, at musik – både for Landfermann og hans sidemen – handler om improvisation, emotion og flow. Om at kompositoriske elementer skal udforskes og udfordres med afsæt i de respektive kvaliteter, de medvirkende instrumentalister hver især bringer med sig ind i studiet. Man er ikke som lytter i tvivl om, at de fem deler syn på musikken – eller for den sags skyld om, at de alle har evnen til at lytte og bidrage, for det fremgår med al ønskelig tydelighed af albummet, der er én hæsblæsende tour-de-force ud i den moderne improvisationsmusiks krinkelkroge.

****  /  Pirouet Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share