Ole Kock Hansen & Thomas Fonnesbæk: Fine Together // Nordic Moods

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jazzpianisten, Ole Kock Hansen, er født i 1945. Jazzbassisten, Thomas Fonnesbæk, i 1977. Der er her – med andre ord – tale om en duo, der repræsenterer to forskellige generationer, men vel at mærke en duo hvori begge medvirkende har en berøringsflade til Niels-Henning Ørsted Pedersen og jazzens nordiske tone. Kock Hansen var jævnaldrende ven med NHØP og mangeårig medspiller. Fonnesbæk tog instrumentstafetten op, hvor NHØP slap den. Og Kock Hansen og Fonnesbæk har altså fundet sammen på albummet, Fine Together // Nordic Moods, der – som titlen antyder – både rummer et fint samspil og et fokus på jazzens nordiske tone. Samspillet og tonen fremelsker de to på baggrund af et materiale, der i et vist omfang trækker på svensk visetradition, i et vist omfang på kompositioner af NHØP, men også på kompositioner af C.F.F. Weise, Leo Mathisen, Evart Taube og flere andre – herunder de to medvirkende. Og samlet set ender de op med et album, der er ypperligt, sine steder gribende (Jeg Gik Mig Ud En Sommerdag), sine steder sørgeligt (O, Tysta Ensamhet), men konstant vedkommende.

****  /  Stunt Records  /  71 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share