Copenhagen Phil & 60 minutes of Love Shop live i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Koncertsal

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Da symfoniorkesteret, Copenhagen Phil, indtog scenen i den fine koncertsal i Rosenørns Allé – forud for den tredje af 60 minutes festivalens fire cross over koncerter mellem det symfoniske og det rytmiske – var det i en udvidet udgave set i forhold til den, der aftenen før var blevet Broken Twin til del. Dét måske fordi, der med Love Shop var lagt i ovnen til mere ballade. Udtrækket bestod fredag aften af hele 39 musikere plus dirigent og Love Shops egne fem hoveder – i alt 45 musikere.

Det er ikke så tit, man får lov til at opleve det i rytmisk musik. Men det store set-up’et gav mening, efterhånden som kulturmødet mellem symfonikerne og poprockerne foldede sig ud i unge Christian Balvigs arrangementer. Balvig havde nemlig formået at revitalisere nogle af Love Shops store ballader – numre som Vinden som blæste, En nat bliver det morgen og Danmark bye bye – så de foldede sig ud og fremviste nye, interessante detaljer og styrker.

Arrangementerne og kanaliseringen af dem – via dirigenten Hans Ek – ud til det fremragende orkester og kærlighedsbutikken gav frontfiguren, Jens Unmack, et forrygende godt afsæt for at henvende sig til publikum på ny. Vel gik Unmack stadig rundt på scenens forkant, som var han en vredladen tiger i et bur – nu adfærdsreguleret af de rammer, arrangementerne havde sat op – men i kraft af det store set-up og den store lyd, kunne han også fokuseret og meget direkte og intimt henvende sig til publikum og inddrage os som medansvarlige for successen denne aften. Kontakten var der. Den helt igennem ublufærdige kontakt. Nok kan der sidde en del i konservatoriets (det gamle Radiohus’) koncertsal, men intimiteten er present, hvorfor publikum også denne aften blev en integreret del af begivenhederne På kontorerne og i Bellavista sol.

Unmack og de øvrige ekspedienter i butikken – især guitaristen Mark Solborg – voksede kun med det symfoniske modspil, som på sin side aldrig blev for meget – trods potentialet. I den forstand kan man sige, at koncerten reelt udviklede sig til en fejring af Love Shops 25 års jubilæum.

*****  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share