Ida Gard: Womb

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Hun mangler stadig at få det helt store gennembrud – nordjyden, som i 2008 vandt P3’s KarriereKanon med nummeret On His Knees og i 2011 albumdebuterede med Knees, Feet & the Parts We Don’t Speak Of. I 2013 fulgte hendes album nummer to, Doors, og nu – tre år efter – følger hendes album nummer tre, Womb – et album, der markerer, at hun befinder sig på en stadigt opadgående kurve, en stadigt sikrere kurs mod det potentielt helt store gennembrud. Ida Gard har stilsikkert – som en dansk light-udgave af Alanis Morissette – skabt et pågående pop-rock-album, der – midt i den rå, instrumentale ståhej – prioriterer teksterne. Og teksterne? Dem har hun fundet inspiration til og skrevet på baggrund af læsninger i finske Mikael Niemis roman, Populærmusik fra Vittula. Og dét skal hun have ros for! Albummet fremstår nemlig – med afsæt i dén ramme – struktureret, fokuseret, mange facetteret og netop stilsikkert. Numre som Burning Blue Fire og To the Woods er, som helheden, dramatiske og dragende. Alt i alt er der tale om et album af internationalt tilsnit – et album, der potentielt kan bane vej til bredere vognbaner.

****  /  R.D.S./Rough Trade  /  57 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share