Pablo Fresu, Richard Galliano, Jan Lundgren: Mare Nostrum II

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den italiensk-fransk-svenske jazztrio er blændende godt tænkt. På sin vis er den indbegrebet af europæisk integration: Dens mål har været, at præsentere ”The Sound of Europe” – dét gjorde på sin første, anmelderroste udgivelse, Mare Nostrum, og det gør den på denne opfølger, Mare Nostrum II. Med trompet, harmonika og klaver – og de tre musikeres respektive rødder i Middelhavslandenes jazztradition, i den franske vise- og harmonikatradition og i den nordiske jazzmelankoli – skaber den et uhyre smukt, melodisk gribende jazzalbum bestående af egne kompositioner / arrangementer og af et Galliano-arrangement over en komposition af Erik Satie, foruden et Fresu-arrangement over en komposition af Claudio Monteverdi. Musikken på albummet afspejler forbrødring og samhørighed. Den forbinder på organisk vis forskellige europæiske traditioner / temperamenter og munder ud i en helstøbt samling af lyrisk velturnerede, stilfærdige og meget lytteværdige musikstykker. Albummet er harmonisk, helstøbt, næsten helende.

****  /  ACT Music  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share