Gerard Presencer & DR Big Band: Groove Travels

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britiske jazztrompetist, Gerard Presencer, har igennem en årrække været tilknyttet DR Big Band. Og kombinationen af dét og hans eget talent – som rækker til meget andet og mere end en ”anonym” position i det danske big band – er formodentlig baggrunden for, at han nu – på britiske Edition Records’ Groove Travels – står frem som solist – foran big bandet.

Mindst tre ting kan man sige om albummet: 1) som instrumentalist, solist og komponist er Presencers talent evident, 2) samspillet med (og i) det danske big band er sublimt, og 3) materialet tilføjer konstellationen nye dimensioner.

I den efterhånden lange række af udgivelser, der igennem de sidste 50 år er udkommet med DR Big Bands fingeraftryk på, er Groove Travels således et af de absolut mest helstøbte. Albummets åbningsnummer, Another Weirdo, vidner for eksempel både om Presencers instrumentale potens og om big bandets akkompagnerende ditto. Another Weirdo og størstedelen af albummets øvrige numre er eminente – big band musik af den mest helstøbte slags.

*****  /  Edition Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share