Marc Bernstein feat. Marc Ducret: Out of the Blue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazzsaxofonist, Marc Bernstein, er det, man herhjemme kunne kalde en notabilitet. Det sidste halve år har han boet i Danmark, og mest kendt her er han for sin funktion som docent på Syddansk Musikkonservatorium. Det er især i dén funktion, han i de sidste mange år er kommet i berøring med mange danske – og europæiske – jazzmusikere. Tre af disse har han indrulleret på Out of the Blue – et i øvrigt meget krævende og vanskelig tilgængeligt album med ekspressiv, improviseret jazz. Med sig på albummet har Bernstein, den franske avantgardeguitarist, Marc Ducret, og de to danske jazzmusikere, trommeslageren, Peter Bruun, og bassisten, Nils Davisen. Og dét de fire tilsammen har frembragt er fascinerende, sfærisk, pågående og bestemt ikke for fastholdere. Mest holder undertegnede af et mere sammensat, vemodigt stykke musik som Mlezker, der både er melodisk, dramatisk og ildevarslende. Nummeret bygger bro tilbage i Bernsteins polsk-jødiske slægt og giver, som navnet indikerer, associationer til klezmer. Bernsteins egen omgang med blæseinstrumenterne er på dét nummer gribende smuk.

****  /  Multikulti Project  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share