Music Spoken Here: Pirates Of The Konnakol

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske superguitarist, Henrik Andersen, stiftede Music Spoken Here i 1993. Orkesternavnet refererer til et ikonisk album af John McLaughlin og musikken spejlede sig også oprindeligt i hans musik. I de mellemliggende år har har det progressive danske jazzorkester siden ligget brak, men nu er det her igen – i en ny forklædning, i en ny konstellation – med en ny instrumentering og en ny musik, som 1) absorberer Andersens årelange interesse for sydindisk musik og sang og som 2) foreviger hans sammensmeltning med den helt usædvanlige, 52 strengs Manzer Pikasso guitar, som ses på coveret. Med sig har guitaristen, som lejlighedsvis også betvinger en sitar, Elisabeth Klein på harmonika og fløjte og Omri Ben David på tabla og percussion. Alle tre tilføjer vokal i en blanding af scat og sydindisk konnakol, og det, der kommer ud af det, er i sandhed usædvanligt – et fascinerende miks af moderne jazz og world med referencer til både indisk og sydøsteuropæisk musik. På sæt og vis gør Andersen op med sine referencer til McLaughlin, og dog – måske netop ikke. Både Andersen og McLaughlin har flirtet med Indien og i særdeleshed Trilok Gurtu, og dét fornemmer man – i musikkens stringens og kompleksitet.

****  /  Fidus Recording  /  54 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share