Per Oddvar Johansen: Let’s Dance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den norske jazz-blæksprutte, Per Oddvar Johansen, har med sin fantasifulde tilgang til musikken før spillet med en lang række store norske jazznavne; med disse indspillet en række bemærkelsesværdige albums på bl.a. ECM, ACT og Curling Legs; og i øvrigt modtaget en lang række vægtige priser. Også på ”Let’s Dance”, hans nye album på Edition Records, har han trukket to markante landsmænd ind omkring sig: nemlig pianisten Helge Lien og saxofonisten / trompetisten Torben Snekkestad. Selv spiller Johansen trommer, vibrafon, percussion, guitar, violin og electronics, så udtrykket bliver mange facetteret til trods for, at det ”bare” er en trio, han har sat i stævne. Albummet åbner f.eks. urovækkende dramatisk og mørkt – selv om åbningsnummeret hedder noget så lyst og let som ”Let’s Dance” – og så fortsætter det over i ”No. 7”, der kan mindre om fint ciseleret marchmusik og derfra over i ”Forest Flower”, der må kaldes avantgardistisk jazz. Albummet som helhed byder på lyriske, åbne til tider psykedeliske soundscapes i skiftende tempi: varieret jazz af teknisk høj kvalitet.

****  /  Edition Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share