Diverse Musikere: Northern Edition

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det britiske indie-label, Edition Records, har på få år – med stifteren Dave Stapleton i spidsen – formået at markere sig som et selskab, man skal holde øje med, hvis man ellers interesserer sig for moderne nordeuropæisk jazzmusik af høj kvalitet. Blandt andre udgiver den danske jazzbassist, Jaspar Høiby, og hans orkester, Phronesis, deres musik på Edition Records. Men at selskabet mere generelt orienterer sig mod nord bliver meget klart med denne nye udgivelse, hvorpå kuratoren, Fiona Talkington, har samlet en række væsentlige navne fra især Norge, Finland og Danmark. Albummet er således som en hastig rejse gennem Norden; som en gang: ”Lyt dig ind på den moderne jazzscenen i Norden på bare 78 minutter”, med Talkington som guide. Og man må lade, at kuratoren har gjort et godt job. Hun har således samlet en række væsentlige, nyere navne som Olavi Louhivuori, Marius Neset, Daniel Herskedal, Per Oddvar Johansen, Alexi Tuomarila, Jaspar Høiby, Eyolf Dale, Verneri Pohjola og mange flere og skabt et absolut værdifuldt, sammenhængende, nutidigt jazz-univers præget af energi og pondus.

****  /  Edition Records  /  78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share