Lou Tavano: For You

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den franske sangerinde, Lou Tavano, har endnu til gode at få et europæisk gennembrud. Men hun har bemægtiget sig scenen i Frankrig, og hendes nye album på tyske ACT har det kunstneriske potentiale, der skal til for at bane vej til et kontinentalt gennembrud. Dels synger Lou Tavano fortrinsvis på engelsk, dels er hendes udtryk moderne, universelt, snarere end fastlåst, fransk. Genremæssigt ”boltrer” hun sig med albummet, For You indenfor det, man kunne kalde minimalistisk, melankolsk vokaljazz, kammerpop eller singer-songwriting. Og dét med en tone og klang, der vil kunne finde vej til lyttere i alskens europæiske lande. I nogle numre får man associationer til Joni Mitchell, i andre til Diana Krall og Stacey Kent – især sidstnævnte. Lou Tavano har – som Stacey Kent – en ren pigestemme, som på én gang forekommer ubesværet og melankolsk. Som Stacey Kent skriver hun selv størstedelen af sit materiale, og som Stacey Kent forløser hun det tilsyneladende ubesværet og dog med en indbygget melankoli. Stærkest fremstår hun i stilfærdige ballader som titelnummeret, men også mere pågående og komplekse sange forvalter hun med snilde.

****  /  ACT Music  /  51 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share