Makiko Hirabayashi & Bob Rockwell: Gong

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den ene er japaner, den anden amerikaner, men begge bor de i Danmark. Og med base her har de i løbet af de sidste to årtier indtaget den europæiske jazzscene – med afstikkere til Asien og Nordamerika. Japanske Hirabayashi er en eminent pianist og amerikanske Rockwell en lige så eminent saxofonist, de har før spillet sammen, men på Gong går de i direkte clinch med hinanden i duoformat. Materialet på albummet er komponeret af Hirabayashi (et enkelt nummer af Horace Silver) og sammen med Rockwell udfolder hun det på noget, der minder om en dybt fascinerende, til tider gribende, rejse fra himmel til helvede, eller omvendt. Albummets første tre numre betegnes f.eks. under et som Fukushima Suiten, og det er en suite, som – må man antage – afspejler de følelsesregistre, som Hirabayashi gennemlevede, da hun i fjernsynet så og hørte om den store tsunami og den efterfølgende ulykke på atomkraftværket i japanske Fukushima. Første del af suiten er kaotisk, anden del melankolsk, tredje del præget af håb. De tos samspil er sublimt, og enkelte af deres numre er decideret smukke – det gælder især Piece of May og Dai Dai.

*****  /  Gateway Music  /  47 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share