Phronesis: Parallax

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Phronesis er en jazztrio, der er ved at kvalificere sig til Champions League. Den dansk-engelsk-norske trio, der på mange måder har taget over, hvor Esbjörn Svensson Trio slap, har i hvert fald kvaliteterne – teknisk såvel som kunstnerisk til at erobre den internationale scene og sendetid. Alle trioens medlemmer – danske Jaspar Høiby, engelske Ivo Neame og norske Anton Eger – kan skrive og spille med power og pondus. Og sammen kan de altså skabe noget, der med brusende kraft og næsten kropslig tyngde driver alt frem foran sig. Trioens musik balancerer ubesværet mellem det komplekst forfinede og det åbenlyst insisterende. Et godt eksempel er nummeret, Stillness, der – modsat, hvad navnet antyder – er et vulkanudbrud af respektindgydende karakter. Et andet godt eksempel er åbningsnummeret, 67000 MPH, der bare har et mere retvisende navn. Under alle omstændigheder – Parallax er jazzmusik med fart – ikke en forceret fart, der dækker over manglende formåen, men en kontrolleret vildskab med et bagvedliggende net af forrygende detaljer.

*****  /  Edition Records  /  57 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share