Niclas Knudsen: Guitar Inferno

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Titlen på dette album er en ret præcis beskrivelse af det, man får ved erhvervelsen af albummet: et guitarbaseret inferno. Dog tilsat trommer, percussion og fløjte. Niclas Knudsen kender vi fra Ibrahim Electric, den helt fantastiske, danske syre-jazz-rock-trio, hvori han er en af drivkræfterne. Men, som Guitar Inferno afslører, kan han også noget på ”egen hånd” eller rettere ”i et mindre set-up”. Guitar Inferno er således et pågående og stærkt uhøjtideligt album med en absolut power og pondus. Nogle numre, f.eks. Niafunke, giver associationer til Ibrahim Electric, andre, f.eks. Free Fall, giver associationer til Santana. Men uanset associationer, er der en sammenhæng fra start til slut på det usædvanlig helstøbte album, hvortil Niclas Knudsen har hentet inspiration i den guitarbaserede latin-jazz-rock, den indiske rytmik og den maliske blues. Alle de traditioner og tråde har han – tilsyneladende helt ubesværet – formået at samle på Guitar Inferno. Og dermed har han skabt et forrygende, medrivende og perspektiverende album, der helt organisk slynger sig fra den ene lian til den anden og efterlader et samlet indtryk af udtryksstyrke og sikker omgang med både de tekniske og kunstneriske virkemidler.

*****  /  Gateway Music  /  39 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share