Søren Gemmer: The Lark

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske pianist, Søren Gemmer, blev for sit forrige album, debuten At First, nomineret til en DMA som ”Årets nye danske jazznavn”. Musikken på dét album var en prisværdig, næsten arkitektonisk sammensmeltning af senromantisk, klassisk klavermusik og moderne jazz. 2’eren, The Lark, er umiskendeligt Gemmersk, men også helt anderledes jazzet, distanceret fra det klassiske. Hvert nummer står nu i sig selv som et komplekst tema, der både er raffineret og råt, lyrisk og groft. Musikken er ikke så melodisk og let tilgængelig, som den var på debuten – hvilket ikke nødvendigvis er et minus. I enkelte numre er det dog som om, teknikaliteterne har været mere i fokus end formidlingen, som om den indadvendte udforskning af forlægget har været vigtigere end den udadvendte ”dialog” med lytteren. I den forstand er 2’eren også for lytteren en større mundfuld. Stærkest står, i denne lytters ører, numre som Hilma af Klint og The Lark, som begge afspejler et eminent samspil mellem kapelmesteren / klaverbokseren Søren Gemmer og henholdsvis guitaristen Per Møllehøj og trompetisten Mads La Cour.

****  /  WhyPlayJazz  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share