MC Einar & KunTakt: åben dine læber

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MC Einar & KunTakt har med deres nye album, åben dine læber, lavet noget af det bedste, jeg har hørt siden Halfdan E og Dan Turèll i 1993 udgav deres epokegørende album, Pas På Pengene. Den klædeligt modne rapper, Einar Enemark, og den uhøjtidelige trio, KunTakt (Anders Bast, Jens Kristian Andersen og Thomas Præstegård) har – på baggrund af tekster af de to nu afdøde forfattere, Rune T. Kidde og Mark Hebsgaard – skabt et forrygende godt rap-jazz-spoken-poetry-album, som næsten i enhver forstand er som i forlængelse af Halfdan E’s og Dan Turèlls nu 23 år gamle perle. At dét er tilfældet skyldes både Kiddes og Hebsgaards lyriske forlæg, de medvirkende musikeres tekniske og kunstnerisk snilde og Tim Graubæks helt afgørende medvirken som lydteknikker og producer. åben dine læber rummer samme fanden-i-voldsk-hed, samme uforfalskede storbypuls, samme uhøjtidelige power og samme melankoli, som Pas På Pengene. Uden at være plagiat. Og dét er godt gået! MC Einar skal dog særligt have ros for – med sin troværdige og dramatiske vokal, sine lyrisk, musikalske recitationer – at tage stafetten op, hvor Dan Turèll slap den. åben din læber er – især takket være MC Einar – uhyre vellykket!

*****  /  LongLife Records  /  37 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share