Røgsignal: Pletter på solen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

”Pletter på solen” er den første ”hele” LP fra det danske orkester, Røgsignal. Orkesteret har tidligere har udgivet to live-EPer og turneret rundt i landet og givet flere koncerter, men den hele plade er her først nu. Til gengæld har den været ventetiden værd. For efter et års skrivearbejde, ophold i øvelokalet og stræben efter at opnå et mere produceret og gennemarbejdet lydunivers er dét lykkedes. Også takket være tekniker og producer Jacob Worm (som i øvrigt har produceret for Pauseland), som klart har produceret med vinylmediet for øje. Den mættede lyd fra Pauseland går faktisk igen i den enkle, elektriske og melodiske nujazz, som Røgsignal har skabt. Klangfladerne er som en videreførelse af Pauselands. Og dog er de som nye. Jakob Lauritsen (rhodes), Nikolaj Bugge (guitar), Henrik Lauritsen (bas) og Jonas Møller Andreasen (trommer) har således skabt et uhyre smukt blik ud over et mytisk og mystisk tågeland, som helt åbenlyst gemmer på andet og mere. Der er noget udlængsel og tristesse over hele ind- og udtrykket. Noget drømmende og uforklarligt. Smukt og beroligende. LPen er gennemført flot.

****  /  Signal  /  40 min.  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share