Peter Bastian: Bastians Ballader

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Peter Bastian er kendt af høj og lav i Danmark. Både for sit fremragende forfatterskab om kultur og musik og for sin fremragende musik med blandt andet Bazaar og Den danske Blæserkvintet. I årtier har han som klarinettist været optaget af den dramatiske og meget melankolske musiktradition på Balkan, og han er – på vores breddegrader – en af de absolut bedste formidlere af denne. Alene derfor er der grund til at stoppe op og lytte, når han, som her, udsender et nyt album med titlen: Bastians Ballader. Albummet er en medrivende hyldest til folkemusikken – skabt i et samspil med Gabriel Fliflet på harmonika og Olav Tveitane på bas og guitar. De tre skaber med deres studieoptagelser så at sige ”billeder” af skæbner, situationer og landskaber på Balkan, i Tyrkiet og i Norden. Og de gør det med en akkuratesse, der aftvinger den største respekt. Balladerne er formfuldendte, forførende og frygtligt triste, enkelte af dem dog forfriskende fyrrige, men alle er de gribende, gemytlige, generøse.

*****  /  Eget selskab  /  64 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share