Benjamin Koppel: Breaking Borders #4 – Heritage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Med sit fjerde album i serien, ”Breaking Borders”, tager den danske jazzsaxofonist, Benjamin Koppel, fat på sin egen musikalske arv. Det vil sige på den jødiske folkemusik, den klassiske musik (Mendelssohn) og bedstefaderen, Herman D. Koppels musik. Med andre ord: et bredspektret DNA. Uvist hvorfor er ”Heritage” blevet et af de mest helstøbte album i Benjamin Koppels serie på Tiger Music, men dét kan skyldes, at han her fokuserer på musik, der er gået ham i blodet. Det kan skyldes, at han her meget markant stiller sig på skulderen af andre. Og/eller det kan skyldes, at han her har nogle endog meget kompetente og inspirerende musikere bag sig: den ekstremt dygtige, amerikanske jazzpianist, Uri Caine, den lyrisk helt usædvanlige syriske klarinettist, Kinan Azmeh og den absolut bemærkelsesværdige amerikanske percussionist, John Hadfield. I hvert fald gør deres fælles indsats på ”Heritage”, at albummet faldet ud til den interessante side – udspændt mellem den klassiske musik og jazzen, udspændt mellem den østeuropæisk-jødiske, klassiske tradition og den nordamerikanske jazztradition og dennes åbenhed overfor improvisation.

****  /  Tiger Music  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share