Danish String Quartet: Thomas Adès / Per Nørgård / Hans Abrahamsen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den Danske Strygekvartet er et af de pt. mest interessante, klassiske ensembler – ikke bare i Danmark, men i hele den vestlige verden. Kvartetten debuterede i 2002 og har siden med musikalsk synergi, teknisk kunnen, medrivende spilleglæde og en frisk tilgang til det klassiske repertoire ”haft gang i” mange af de romantiske stykker, der er skrevet for strygekvartet. Kvartetten har spillet for fulde huse i Europa og Nordamerika – også til anmelderes udelte glæde. Og nu har kvartetten så, som noget overraskende nyt, 1) kastet sig i armene på tyske ECM og 2) ny kompositionsmusik af de danske komponister, Thomas Adès, Per Nørgård og Hans Abrahamsen. Og dét er altså komponister, hvis musik ikke er for nybegyndere – hverken blandt de udøvende eller de lyttende. Men strygekvartetten formår med intensitet og nærvær – og produktionens eminente lyd – at løfte de til tider dramatiske, til tider melankolsk og indadvendt komplekse stykker op på et niveau, hvor man bliver bjergtaget. Det er højstemt, alvorligt, dramatisk – men også til tider udfordrende, skingert.

****  /  ECM New Series  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share