Johanna Elina: Belonging

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, finske sangerinde, Johanna Elina Sulkunen, er en ener: en sangskriver og sangerinde, som både skriver og fremfører sin melankolske, excentriske og på mange måder helt enkle sang og musik på en næsten dramatisk, meget stilbevidst og gennemført avantgardistisk vis. Hendes (primært) elektroniske musik er fremmedartet, præget af riter og til tider brutale brud med selvsamme riter. Hendes sang og musik er mørk, melankolsk, kompleks – stræber ikke nødvendigvis efter det smukke, men er dyb og dragende – minder sine steder om Björks mørkeste – og befinder sig genremæssigt midt imellem den forfinede vokaljazz, den poetiske rock, den eksperimenterende pop og den mere avancerede electronica. Tag et nummer som He Would, og du hører, at hun er inspireret af Björk. Albummet, Belonging, der er Johanna Elinas andet i eget navn, er da også produceret af islandske Birgir Jón Birgisson, som ligeså er inspireret af Björk, men dog især kendt for sit arbejde med Sigur Rós. Teksterne kredser om fremmedgjorthed og tilknytning. Og tekstuelt er der faktisk noget at komme efter. Derfor – og fordi det musiske udtryk er så strengt personligt – bemærker man, at den danske finne – som især er kendt for sit engagement i det Grammy-vindende vokalensemble, IKI – har noget på hjerte.

***  /  40 min.  /  Eclipse Music

Please follow and like us:

  • 0
  • Share