Kajsa Vala: Kajsa Vala

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Kajsa Vala er en århusiansk singer-songwriter, for hvem Nashville er en ”anden hjemby”. Heraf kan man forstå, at jyden er rundet af den americana, der er så kendetegnende for ”Music City”. Valas debutalbum, ”Your Train”, der udkom på det Nashville-baserede label, High Horse, blev en succes i USA, men den selvbetitlede opfølger, ”Kajsa Vala”, udgives på det danske label, Songcrafter Music, om end også den i stort omfang er indspillet i USA og må formodes at kunne blive en succes i USA. Kajsa Valas musik er tydeligt inspireret af navne som Emmylou Harris, Patty Griffin og Lucinda Williams – men musikken på plade nummer to er mere kantet americana end poppet country, og dét er godt. For de melodisk fængende sange har andet og mere at byde på end nutidens mainstream country. Numre som ”Trail of Hearts” og ”Prodigal Son” skiller sig positivt ud – de er ligefremme, fængende og fine – og man forstår, hvorfor førstnævnte folk-pop-ballade blev valgt som single-udspil. Dét nummer er albummets absolut bedste, skarpt forfulgt af balladerne, ”All in Good Time” og ”St. Cecilia”. Albummet er som helhed stilsikkert og smukt.

****  /  31 min.  /  Songcrafter Music  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share