JÆRV live på Trailerpark Festival, Soundvenue Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

JÆRV alias Amanda Glindvad udsendte sin første EP, ”Dit Hav”, i marts og fik bare et par måneder efter sit sceniske gennembrud på Spot Festivalen i Århus. Torsdag eftermiddag gik hun på Soundvenue Stage i Enghave for at åbne Trailerpark Festivalen fra ”gårdscenen”. Og dét gjorde hun med en tilsyneladende ro i kroppen og en vokal pondus, som var hun uberørt af, at det stadig var bragende lyst, at publikum først var ved at indfinde sig, og at opmærksomheden generelt var rettet mod alt og intet. JÆRV fokuserede, forekom måske nok lidt stiv på scenen, men holdt sit fokus og leverede – på baggrund af et begrænset materiale – en virkelig fin koncert sammen med Mathias Pedersen Smidt på synths og Malte Aarup-Sørensen på trommer.

JÆRVs musik er drømmende elektropop – et lydtæppe af skæve beats, bass-lines og trommer, der udgør en modvægt til Glindvads unge, florlette vokal. Numrene er tekstuelt enkle, måske nok lidt ungdommelige, men – med musikledsagelsen – alle velklingende, velsmurte og velturnerede. Nok startede koncerten lidt svagt – men hvad skulle hun gøre ved det? Der var langt fra scenekanten til de nærmeste publikummer, som andægtigt stod på afstand og lyttede – men da hendes optræden nærmede sig sin afslutning, og hun rundede af med sine vel nok ”største” numre: ”I staver”, ”Dit Hav” og ”Ingen alder”, stod det i hvert fald klart, at her er en vokalkunstner med en fremtid. Største oplevelse var og blev dog signaturnummeret, ”Falder”, som er et rigtig smukt og fløjlsblødt elektropop nummer, der synes at trække på flere inspirationskilder i den danske pophistorik – 80’erne? Nummeret er på én gang så enkelt og så komplekst, at det vil kunne blive en signatur for den aarhusianske sangerinde. Og nok så væsentligt, som det fremgår af nummeret ”Konkylielyd” – Amanda Glindvad forsøger fra scenen konstant at holde blikket fast, hun søger konstant at få øjenkontakt med publikum, og heri ligger en styrke, som lover godt for sangerindens dialog med publikum. Scenisk har hun noget at lære, men evnen til at repræsentere sine danske sangtekster og sin musik i en mere intim sammenhæng er til stede. Og netop derfor blev hendes åbningskoncert vellykket – på trods af de vanskelige odds som en torsdag eftermiddag kl. 17:30 under åben sommerhimmel byder.

***  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share