Velvet Volume live på Trailerpark Festival, Royal Stage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er en fascinerende historie, den om de tre søstre i Velvet Volume. De er bitte små, spinkle, unge, yndige og tilsyneladende alt andet end rock’n’roll. Men når de står der på Royal Stage er det brutal rock’n’roll, de vælter ud over scenekanten. De tre søstre – på guitar, bas og trommer – tæver den brutale rock’n’roll ud af deres instrumenter uden antydning af forsigtighed, pænhed eller lille-pigethed og udfordrer dermed enhver tanke eller fordom om, hvad grundelementerne i brutal rock er.

Torsdag aften indtog de veloplagt den store scene på Trailerpark Festival, og med en no-nonsense attitude og ti numre satte de gulvet i bevægelse på den absolutte måde – uden smålig skelen til finesser og finurligheder. Helt fin blev koncerten derfor heller ikke, rent teknisk. De tre slog flere gange nogle skæve, men det affandt man sig med, fordi deres energiniveau var så absolut.

Søstrene tog afsæt i nummeret ”Going Down” og fortsatte med ”Runnin’ Wild” og lagde dermed fra start med et forvrængende vredesudbrud, som holdt hele koncerten igennem. Størst fornøjelse fandt denne anmelder i numre som ”Living On Your Own” og ”We Jest Wanna Get Along”, fordi energien i dem var så naturligt sammenfiltret med content og fordi teknikken i dem fungerede.

Hele vejen igennem koncerten var det en fornøjelse at se den uskyldige glæde, søstrene fandt ved hinanden, musikken og publikums medvirken. De var åbenlyst taknemmelige – både over at stå på scenen, og over at mærke publikums modtagelse. Og de kvitterede igen og igen med rå guitarriffs og små eksplosioner og spjæt. Tvillingesøstrene Noa og Naomi fordelte strengene og vokalen mellem sig – den ene vred og udfarende, den anden melodiøs og let – og bag dem lagde lillesøster Natasja bunden med trommerne. Især sidstnævnte forekommer mig at have noget at lære som instrumentalist. Men det affinder man sig med – her og nu – fordi de er så unge og energiske og aldeles brutale midt i al yndigheden. Den spændvidde i oplevelsen er fascinerende og direkte årsag til, at gulvet foran store scene torsdag aften var fyldt.

***  /  Koncert også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share