Diverse musikere: AMERLI – Refugees for Refugees

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Muziekpublique er en belgisk non-profit organisation, der – som et af sine tiltag – arrangerer koncerter i Bruxelles indenfor genrerne folk, roots og world. Til tider udsender organisationen et album, og ”AMERLI – Refugees for Refugees” er et af disse: et album hovedsageligt med traditionel musik fra Tibet, Afghanistan, Pakistan, Irak og Syrien.

Albummet er indspillet af et hav af dygtige musikere, som har tre ting tilfælles: de er flygtet fra deres respektive hjemlande, har fået bopæl i Belgien og har mødt hinanden i kraft af deres evner som musikere. Albummet er deres hilsen til de flygtninge, der i en lind strøm begyndte at komme til Europa i 2015 – derfor undertitlen.

”AMERLI” er naturligt nok meget vidtfavnende – alene af den grund, at der er stor forskel på traditionel musik i Tibet og Afghanistan f.eks., men det er slående, at al musikken emmer af længsel og vemod. Selv om jeg personligt ikke er nostalgiker, falder jeg især for Ali Shaker Hassan Albayati og hans udgave af den irakiske traditional, ”Babylon”, og for Asad Quzilbash og hans udgave af den pakistanske traditional, ”Gurriya”. Længslen og melankolien er næsten stoflig i de to musikeres fortolkninger.

****  /  Muziekpublique  /  61 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share