Henrik Jensen’s Followed by Thirteen: Blackwater

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzbassist, Henrik Jensen, har base i England og er af samme grund nok mere kendt på den engelske jazzscene end på den danske. Hans orkester, Followed by Thirteen, pladedebuterede i 2013 med Qualia – en rigtig fin plade med egne, instrumentale kompositioner og musik, der kunne genrebetegnes, som stilfærdigt eftertænksom, swingende og moderne jazz. Musikken på opfølgeren, Blackwater, er i samme boldgade, men forekommer mere sprælsk, helstøbt og rutineret – uden på nogen måde at være rutinepræget. Konstellationen er næsten den samme: foruden Henrik Jensen på bas, amerikaneren Andre Canniere på trompet og flygelhorn og danskeren Esben Tjalve på klaver, men med italienske Antonio Fusco på trommer i stedet for engelske Pete Ibbetson. Denne ”nye” konstellation skaber et forrygende, organisk og mange facetteret musisk udtryk, som åbner sig mere og mere for hver gang, man lytter. Blackwater er vellykket, musikken dynamisk, tight, fascinerende. Og – ikke overraskende – meget internationalt funderet.

****  /  Jellymould Jazz  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share