Lena Anderssen live i Nordatlantens Brygge

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadisk/færøske singer-songwriter, Lena Anderssen, udsendte i foråret et nyt album, Eagle in the Sky – et velproduceret, nordatlantisk, melankolsk album fra grænselandet mellem singer-songwriting, vokaljazz, folk-rock, americana og country.

Lørdag aften gav hun (med band) en intimkoncert i Nordatlantens Brygge. En intimkoncert, der hovedsageligt tog afsæt i nævnte album, men som også bød på ”gamle” og nye numre fra singer-songwriterens særegne univers.

I salen øverst oppe i det opgraderede gamle pakhus på Christianshavn antog Lena Anderssens koncert karakter af ”familiefest”, idet hovedparten af publikum var fra Færøerne og helt åbenlyst opfattede hende som deres – selv om hun skriver og synger på engelsk, og selv om hun på aftenen præsenterede alle numre på dansk. Flere færinger blandt publikum kunne synge med på samtlige numre!

Lena Anderssens præsentationer? De var meget personlige, gennemgående præget af en nervøs selvudlevering, men også rundet af en mild form for selvironi, som når hun – efter gentagne gange at have talt om depressioner – langt henne i koncerten præciserede, at hun ikke altid var deprimeret. (Det ser ikke sjovt ud på skrift, men på scenen var det midt i al selvudleveringen befriende morsomt).

Hendes præstationer? Selve koncerten? Den åbnede hun med americana-nummeret, ”Home Sweet Home” – et uhyre velklingende nummer med fine præstationer på akustisk guitar af hendes ”gamle” makker, Niclas Johannesen, og i øvrigt en øjeblikkelig markering af, at hun selv er i besiddelse af en stor vokal, som både emmer af dybde, elasticitet og ægthed. Hun mestrer fraseringerne og – nok så væsentligt – det engelske sprog, som hun benytter sig af som en ”indfødt” canadier, hvilket hun næsten også er. Derfor bliver den fremherskende karakteristika også stor troværdighed.

Fra åbningsnummeret gled hun – efter en nervøs præsentation – over i det ”gamle” nummer, ”True Love In a Way”, som genremæssigt kan betegnes som country. Herefter fulgte det historiefortællende nummer, ”Drive”, og kort efter, ”Left With Myself”. Disse sidstnævnte numre skulle vise sig at blive to af aftenens absolut bedste, fordi dé markerede en af Lena Anderssens forcer: Hun kan fortælle historier og omsætte disse til vedkommende sange, som oven i købet er melodiske, catchy og betydningsladede.

Uanset om hendes sange tager afsæt i smertepunkter i ophavskvindes formørkede sind eller i hendes lysere oplevelse af verden, så er der noget på spil. Derfor blev numre som ”Let Your Scars Dance”, ”Sail on Victoria” og ”Eagle in the Sky” også alle vægtige. Koncerten tydeligjorde, at hun både skriver og synger med en autoritet, der gør associationer til blandt andre Suzanne Vega og Alanis Morisette helt naturlige.

Koncerten var absolut en ægte, ærlig og ærbødig ”familiefest” af de bedre.

****  /  Koncert også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share