Thomas Clausen & Francesco Calì: The Voyage

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske jazzpianist, Thomas Clausen, er nok rutineret, men han er stadig også en nysgerrig, innovativ og virtuos musiker. Derfor er det egentlig ikke så overraskende, at han pludselig udsender et forfriskende nyt duoalbum med den italienske jazzpianist, Francesco Calì, der selv har udviklet sig til at være en eminent harmonikaspiller. På ”The Voyage” har de to fundet sammen om et materiale skrevet af Clausen. Et materiale, der med et meget personligt formsprog fremstår som et særegent miks af centraleuropæisk jazz, sydeuropæisk folkemusik, argentinsk tango, brasiliansk choro og klassisk europæisk musik. (Både Clausen og Calì er klassisk uddannede). Musikken er melodisk, sine steder kompleks, sine steder næsten filmisk let. Den veksler mellem det lyse og det melankolske, mellem det glædesfyldte og det triste. Den rummer beretninger og begivenheder, den berører, og den aftvinger igen og igen respekt. Af de 23 forholdsvis korte kompositioner falder jeg især for et længere nummer som ”Morning”, der er så formfuldendt et spejlbillede af spændvidden i albummets musik som helhed.

****  /  Stunt Records  /  62 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share