Jakob Bro: Streams

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Selv om han er en meget ydmyg type, er han alligevel noget af det tætteste, vi i dag kommer på en dansk stjerne på den internationale jazzscene. På album efter album har han – helt stilfærdigt – opbygget sit navn indenfor den sfæriske jazz – og det med back-up af en perlerække af primært amerikanske sidemen. At han i 2015 debuterede på det hæderkronede tyske label, ECM, var blot endnu et afgørende trin op ad stigen. For albummet, ”Gefion”, var eminent og fortjente alle de priser, det udløste, og alle de kontaktflader, det skabte.

Nu er album nummer to på ECM så en realitet, nemlig albummet ”Streams”, og det vil helt sikkert føre Bro videre, opad, for albummet er på absolut højeste teknisk/kunstneriske niveau, samtidig med, at det er meget melodisk tilgængeligt. Med andre ord: Det har potentialet til at nå et større publikum!

Med sig har guitaristen endnu en gang den amerikanske kontrabassist, Thomas Morgan, og denne gang den amerikanske trommeslager, Joey Baron. Og det sammenspil de tre præsterer er simpelthen sublimt – både i den frie improvisation og i de kompositioner, Jakob Bro har taget med sig ind i studiet. De sfærisk smukke, bløde soundscapes er rige, udsøgte og dybt fascinerende og vidner om lydhørhed, tyngde og overskud.

*****  /  ECM Records  /  49 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share