Benjamin Koppel & Joe Lovano: The Mezzo Sax Encounter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det hele begyndte, da I.K. Gottfried i 2007 til den danske jazzentrepeneur, Benjamin Koppel, opfandt mezzosaxofonen stemt i tonen G. Rygtet spredtes og snart måtte også den amerikanske jazzlegende, Joe Lovano, have en mezzosaxofon. Under Jazzfestivalen i 2013 gav de to nogle fælles koncerter, og dermed opstod idéen: Lad os indspille en plade sammen. De to allierede sig med et stærkt hold bestående af pianisten Kenny Werner, bassisten Scott Colley og trommeslageren Jonathan Blake, skrev nogle nye numre og fandt – sammen med de tre sidemen – indtil den lyd, de ville skabe. Og her er så resultatet – albummet, ”The Mezzo Sax Encounter”, der – som titlen antyder – er bygget op omkring de to saxofonisters frontpositioner. Musikken er energisk ekspressiv. Med enkelte undtagelser. Og én af undtagelserne, den stilfærdige ballade ”The Unanswered Question” af Koppel, er suverænt albummets smukkeste. Det nummer er i sig selv en perle med indbygget overlevelsespotentiale. Det er teknisk velfunderet, emmer af nordisk melankoli og fremstår som lyrisk klart.

****  /  Cowbell Music  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share