Ana Alcaide: Leyenda

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den spanske sangerinde og musiker, Ana Alcaide, er en ener. Hun befinder sig rent teknisk og kunstnerisk på et meget højt niveau og er i kraft af 1) sit spil på det traditionelle, svenske strengeinstrument, nyckelharpen og 2) sin tilgang til den sefardisk-jødiske musik, som har sit udspring i og omkring Alcaides spanske hjemby, Toledo, virkelig en ener. Hun er uddannet i Lund i Sydsverige, spiller på det traditionelle, svenske strengeinstrument, men hendes musik er alt andet end svensk. Musikken på ”Leyenda”, hendes tredje album på ARC, er nyskrevet, meget personlig og genremæssigt vidtfavnende, om end den notorisk udspringer af sfærisk folk og pop. Der er strejf af traditionel spansk, strejf af ’native american’, strejf af kinesisk musik, strejft af Mellemøsten og meget andet i hendes originale musik. Og alt bindes eminent og helt naturligt sammen af Alcaides exceptionelt dragende vokal og aldeles overbevisende håndtering af nyckelharpen. Sine steder sender hendes sange, udtryk og lyd tankerne i retningen af australsk/britiske Dead Can Dance, idet sangene – som Dead Can Dance’ – på magisk, smuk og lyrisk vis er orkestreret til UG. Numre som ”El puente de San Martín” og ”La ondina de Vacares” er særligt bemærkelsesværdige perler i en vanvittig smuk perlerække af numre.

******  /  ARC Music  /  56 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share