Songs for Iris: Mending

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det danske orkester, Songs for Iris, spiller musik, der kan genrebetegnes som folk / americana / country. Særligt kendetegnende for orkesterets musik er de eksperimenterende vokalarrangementer og den fremherskende musikledsagelse af bl.a. violin, banjo og guitar.

Orkesterets nye album, ”Mending”, er medrivende, en musikalsk oplevelse der sender tankerne i retningen af moderne engelsk folk. Heidi Mattsson, Jakob Ambeck Vase, Mads Nyland, Gertrud Joyce Borchsenius og Torben Wæver Pedersen gør en interessant figur – for selv om deres musik uvilkårligt sender tanker i retningen af andre lande og andres musik, så fremstår de som originale, teknisk habile, kunstnerisk godt sammentømrede og særegne.

Fascinerende nok fremstår ”Mending” som præget af lethed, midt i enhver antydning af melankoli og mørke. Numre som ”Heroin” og ”Old Man” er f.eks. lysende lette. ”Heroin” har siden februar huseret på både P4 og P5, og alene dét vidner om, at musikken har poppens lethed. Bedste numre er imidlertid de dramatiske, ”Time Robber” og ”The Feather & The Rock”, som begge har potentialet til at bane vej til et internationalt gennembrud.

***  /  Gateway Music  /  30 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share