Michael Wollny & Vincent Peirani: Tandem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Denne tysk / franske jazzduo er noget ganske særligt. Michael Wollny er en af Tysklands pt. bedste jazzpianister og Vincent Peirani en af Frankrigs pt. bedste harmonikaspillere. Og sammen har de altså – med dette album – skabt et virkelig usædvanligt, fascinerende og udfordrende album. Materialet er blandet – af de ti numre har Wollny og Peirani hver især skrevet to. Hertil kommer et nummer af den amerikanske bassist Gary Peacock, et af den argentinske guitarist Tomás Gubitsch, et af den schweiziske sanger Andreas Schaerer, et af den islandske sangerinde Björk, et af den klassiske amerikanske komponist Samuel Barber og endelig et af den amerikanske singer-songwriter Sufjan Stevens. Det hele er blevet kørt igennem Wollnys og Peiranis blender og ud er kommet et ikke-findelt resultat af lidt ubestemmelig og i hvert fald ukonventionel karakter med pirrende aromaer, sødme, karakter og fylde. Instrumenteringen i sig selv giver usædvanlige klangflader, men også de tos åbenhed overfor fremmedartede aromastoffer og samtidige impulskontrol udmønter sig i et yderst solidt og lytteværdigt udspil.

****  /  ACT Music  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share