Andrew Downing: Otterville

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske komponist, bassist og cellist, Andrew Downing, har med ”Otterville” skabt et ganske usædvanligt folkjazz-dobbeltalbum med en langsommelig, stemningsmættet, næsten filmisk, rytmisk form for musik, der har karakter og tyngde, stoflighed og spændvidde. Musikken er let og lys, men bygget på en bund af mørke basgange, melankoli og nostalgi. Den er magnetisk, drømmende, uhyre smuk, let tilgængelig og dog uforudsigelig og derfor – fascinerende. Man fornemmer, at Downing i sin komposition har hentet inspiration hos navne som Bill Frisell, Kurt Weill og Ry Cooder. Man hører f.eks. i momenter samme klang i hans musik, som man hører i Ry Cooders soundtrack til filmen, ”Paris, Texas”. I den forstand er ”Otterville” magnetisk, billedskabende. Fornemt fremelsket af en sekstet bestående af Andrew Downing på cello, Tara Davidson på altsax, Christine Bougie på steelguitar, Michael Davidson på vibrafon, Paul Mathew på basguitar og Nick Fraser på trommer – foruden Rebecca Hennesy på trompet og William Carn på trækbasun.

****  /  Eget selskab  /  69 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share