Black String: Mask Dance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Mask Dance er et – på disse breddegrader – meget usædvanligt album. Det er skabt af Black String – en (syd)koreansk kvartet – der spiller en moderniseret udgave af en oldgammel, traditionel koreansk musik og momentvist tilfører denne et element af moderne jazz. Et nummer som Song From Heaven er et eksempel herpå. Det er en traditionel koreansk (klage)sang, som med moderne guitarspil og electronics, får nye dimensioner, der udvider det i forvejen ekspressive og majestætiske, som kendetegner den vemodige sang og den strengeleg og den trommen, som hører til. Den passionerede kapelmester, Yoon Jeong Heo, spiller selv på geomungo (et lavt stemt sitar-lignende strengeinstrument, hvis snoede silkestrenge hun anslår med en bambuskølle), Jean Oh spiller guitar og electronics, Aram Lee spiller på daegeum (og flere andre bambusfløjter) og Min Wang Hwang synger og spiller på janggu (en helt særlig, todelt koreansk tromme). Ud af det kommer et dybt fascinerende, eventyrligt og dramatisk udtryk, som bør kunne finde et stort publikum såvel i Øst som i Vest.

****  /  ACT Music  /  56 min.  /  også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share