Katie Melua: In Winter

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den engelsk / georgiske singer-songwriter, Katie Melua, slog allerede med sit første album – ”Call of the Search” fra 2003 – sit navn fast. Dén gang var hun bare 19 år, i dag er hun 32, og hvad hun ikke har opnået i mellemtiden? Ja, faktum er i hvert fald, at hun har solgt 11 millioner album og modtaget 56 platin-plader. Med andre ord: Hun er en af Europas allerstørste superstjerner pt. Og det vel at mærke på baggrund af tre kvaliteter: Hun har en krystalklar vokal, hun skriver nogle krystalklare, helt enkle og fængende sange, og hun forekommer uspoleret, ukrukket og upåvirket af sin succes – sød, dedikeret og oprigtig. Således også på dette, hendes sjette studiealbum, “In Winter”. Som noget nyt, optræder hun med det georgiske kvindekor, Gori Women’s Choir, i alt 25 backing vokaler. Kombinationen af albummets blå vinterballader og den mere traditionelle korledsagelse giver den melankolske popmusik et skær af noget klassisk, næsten religiøst. Når man hører åbningsnummeret, ”The Little Swallow”, er man således som bænket i en kirke til den skønneste af alle skønsange. Og straks efter, med ”River”, er man tilbage i Katie Meluas karakteristisk, sensitive og aldeles klare, melankolske univers. Albummet er enkelt og dragende, sangerindens præstation i umiddelbar forlængelse af den hidtidige, hvorfor man også må forvente, at salgstallene fortsætter deres eventyrlige himmelflugt.

*****  /  BMG  /  35 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share