Rantala/Danielsson/Erskine: How Long Is Now?

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den finske jazzpianist, Iiro Rantala, hyldede med sin forrige plade, ”My Working Class Hero”, den britiske beatle, John Lennon. På sit nye album hylder han den let tilgængelige, melodiske og iørefaldende form for instrumentaljazz, som bl.a. svenske Esbjörn Svensson Trio slog et slag for. ”How Long Is Now?” er ganske vist – med den svenske bassist, Lars Danielsson, og den amerikanske trommeslager, Peter Erskine – rundet af en mere gængs form for triojazz, men musikken rækker alligevel ud efter et langt større publikum end det, jazzpolitiet normalt lader passere. De tre afsindigt dygtige jazzmusikere rækker således, hovedsageligt med afsæt i nye kompositioner af Rantala, ud til massepublikummet med deres groovy tilgang til genren. Albummets i særklasse bedste nummer er Lars Danielssons ”Taksim By Night” – en forrygende ballade, der i al sin enkelthed gør det klart, hvor eminent en komponist Danielsson er, og hvor dygtige de tre musikere hver for sig og sammen er. Men også trioens versionering af Jimi Hendrix’ ”Little Wing” og Johann Sebastian Bachs ”Kyrie” aftvinger en umiddelbar glæde og respekt.

****  /  ACT Music  /  58 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share