Jacob Anderskov: Resonance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Der er ingen tvivl om, at Jacob Anderskov er en af Danmarks bedste og mest innovative jazzpianister, pt. Tilsvarende er der ingen tvivl om, at Anderskov – med albummet ”Resonance” – har haft trang til at udfordre sig selv og sine kumpaner i feltet mellem den avantgardistiske improjazz og den strygerbaserede kammerjazz. I hvert fald rummer hans nye album musik fra dét felt – lige som konstellationens første album, ”Strings, Percussion & Piano” gjorde det. (Det første album udløste en Grammy nominering). Igen-igen spiller Anderskov selv klaver, mens Peter Bruun spiller trommer og percussion og Ida Nørholm, Mette Brandt og Karen Johanne Pedersen strygere. Igen-igen fremstår konstellationens udspil konceptuelt og konstrueret, men ikke fortænkt. Tvært imod fremstår det som uhyre smidigt indenfor de selvskabte rammer. Strygernes klang og stoflighed er prioriteret, ligesom rytmegruppens adgang til improvisation er det. Det er dét, der gør Anderskovs to album med konstellationen så fascinerende og usædvanlige.

****  /  Stunt Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share