Jens Jefsen: A Secret Sigh

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den aarhusianske jazzbassist, Jens Jefsen har i år passeret de 70, men han er still going strong, hvilket A Secret Sigh – hans niende album i eget navn – vidner om. Til albummet har han komponeret tolv nye numre, og så har han hentet studiemusikere ind – en ad gangen – og bygget albummet op lag på lag. Ud af dét arbejde er der kommet et fint album, som nok tager afsæt i jazzen, men også berører folkemusikken og byder på mere frie, næsten abstrakte collager. Med sig i studiet har han haft Christian Gerber, Hans Esbjerg, Jakob Buchanan, Jullie Hjetland, Maria Edlund, Michael Bladt, Morten Lund, Uffe Steen og Oskar Hougaard Jefsen. Enkelte af disse musikere har skabt noget i studiet, som er blevet bibeholdt som elementer i de endelige numre. Men for det meste er det af Jens Jefsen gennemskrevne kompositioner, der udgør rygraden på A Secret Sigh. Og de kompositioner er fine, til tider funky, til tider næsten sakrale. Albummet som helhed lader alligevel noget tilbage at ønske: Man fornemmer en glæde ved musikken, men ikke en påtrængende nødvendighed i det grundlæggende udtryk.

***  /  Gateway Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share